Rena Snitt Sverige AB, även känt som Cleancut, är specialiserat på försäljning av handsmidda japanska kockknivar och slipstenar och erbjuder även traditionell japansk knivslipning, lagning och refinishing. Företaget startade sin verksamhet för 15 år sedan och är idag marknadsledande inom sin nisch. Med inhemsk och internationell e-handel och två fysiska butiker i Stockholm, på Odengatan 26 och i Bromma, strävar Cleancut efter att ge sina kunder en förstklassig upplevelse.
Administrativ Stjärna Sökes till Cleancut i Bromma
Är du en noggrann och mångsidig person som trivs i en dynamisk miljö? Vill du vara en del av ett litet team där varje dag bjuder på nya utmaningar? Då kan du vara den vi söker!
Om Tjänsten
Som medarbetare hos oss kommer du att ha en central roll i vår dagliga verksamhet på Ranhammarsvägen 20 i Bromma. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:
- Orderhantering: Inspektera varor samt packa paket och boka frakt. Vi säljer unikt hantverk och känsliga slipstenar. Därför är det särskilt viktigt att du är noggrann som person samtidigt som du har god känsla för kvalitet och resurshantering. Kunden som öppnar sitt paket ska mötas av en upplevelse i toppklass.
- Kundservice: Besvara kundförfrågningar via e-post och telefon samt ge professionell service och rådgivning om japanska knivar, slipstenar och annat som hör köket till.
- Butiksarbete: Ta emot kunder i butik, ge dem en personlig och informativ upplevelse samt se till att butiken alltid är ren, organiserad och inbjudande.
I förlängningen kan tjänsten komma att utökas eller förändras beroende på företagets behov och medarbetarnas passion. Punkterna ovan kommer alltid vara grunden för tjänsten men om du intresserar dig för knivslipning, produktfoto, social media content, produkttexter, grafisk formgivning etc så finns utrymme även för det.
Vi är övertygade om att du:
- Har ett öga för detaljer och arbetar strukturerat. Som person dubbelkollar du allt av bara farten. Vi kan alltid lita på att ärenden inte faller mellan stolarna och att du dessutom är proaktiv och flaggar för potentiella utmaningar framåt. Du har koll.
- Är pigg, alert och flexibel. Du hanterar flera arbetsuppgifter samtidigt, kan snabbt skifta fokus och är alltid självgående, även när det inte finns uppenbara uppgifter till hands. Vi är ett litet team där alla hjälper till med allt, helt utan prestige. Vi har väldigt högt i tak och ordet är alltid fritt.
- Du måste inte kunna allt om knivar. Men vi vet att du har en ådra för det där detaljrikt nördiga. Du vill lära dig massor om knivmodeller, smeder, stål, grind, finish, knivslipning, och en mängd japanska ord.
- Är serviceinriktad och har god kommunikationsförmåga.
- Har möjlighet att arbeta 1-2 lördagar i månaden (Bromma). Vid behov kommer du även göra Erik sällskap i butiken på Odengatan 26, motsvarande ca 2 arbetsdagar i månaden.
Vad erbjuder vi?
- En varierad roll i ett litet, passionerat team.
- Möjlighet att utvecklas inom flera områden av verksamheten.
- En arbetsmiljö där dina idéer och initiativ värdesätts.
- Marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag och flextid.
Ansökan
Låter detta som en roll för dig? Skicka ditt CV och ett personligt brev där du berättar varför du är rätt person för tjänsten till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Märk din ansökan med "Administrativ Stjärna".
Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt team på Cleancut!
Det har varit en väldigt spännande resa och vi ser fram emot nästkommande 10 år med stort engagemang.
En av de första smederna vi började arbeta med var Shiro Kamo från Takefu i Japan. Hans knivar har skapat matlagningsglädje för många kockar och hemmaentusiaster under årens lopp och vi hoppas kunna sälja hans fina hantverk under lång tid framöver. Därför är det extra roligt att Shiro Kamo besöker vår butik på Hornsgatan, och du har nu möjlighet att träffa honom och ställa mängder med frågor om slipning och allt som rör smidesprocessen.
Plats: Cleancut Store på Hornsgatan 42 i centrala Stockholm
Tid: Den 7:e september kl 18-19
Självklart kommer vi att ha fina erbjudanden hela dagen, så du har all anledning att besöka butiken mellan kl 11-19.
Välkommen!
/Gänget på cleancut.se
Santoku är av de vanligaste och mest allsidiga knivmodellerna. Här jämför vi 5 rostfria santoku-knivar i prisklassen 595-1595 kr.
Lär dig mer om Santoku-modellen här:
Förklaring betyg:
- Prestanda - Avser skärpa ur kartong, hållbarheten på skärpan samt nivå på skäregenskaper (5 = extremt hög prestanda)
- Funktion och känslighet - Enkelhet i användande och tålighet på eggen (5 = vem som helst kan använda denna kniv)
- Värde - hur mycket kniv får man för pengarna? (5 = köp nu!)
1. Shibmasa
Pris: 595 kr
https://www.cleancut.se/butik/knivmodeller/santoku/santoku_vg5-detail
Shibmasa är en väldigt prisvärd kniv med ett mycket tunt blad. Kniven är maskintillverkad i det rostfria stålet VG-5 och den har ett skaft i valnöt.
Eftersom eggen är så tunn är den lätt att slipa riktigt vass. Om du söker en enkel kniv med hög prestanda är detta ett mycket bra val!
Prestanda:
Funktion:
Värde:
2. Masutani
Pris: 995 kr
https://www.cleancut.se/butik/knivmodeller/santoku/masutani_santoku-3004-detail
Masutani tillverkar väldigt prisvärda och fina knivar i den japanska staden Echizen. Det som imponerar mest med denna kniv är hur tunn och fin den är i eggen, någon man vanligen bara ser på dyrare knivar. Stålet heter VG-1 som är ett relativt hårt stål som härdas till 59-60 HRC. Det är rostfritt och presterar mycket bra, även om det är mindre slitstarkt än sin storebror VG-10. Runt kärnstålet ligger 1 lager mjukare stål på vardera sida. Det gör bladet lite mer flexibelt än singelstål samtidigt som övergången mellan kärnstål och kappan ger en spektulär effekt. Skaften tillverkas av pakkaträ och är slimmade och behagliga, något som gör att balanspunkten ligger precis där man vill ha den, ett par centimeter in på bladet. Vi rekommenderar!
Prestanda:
Funktion:
Värde:
3. Kashima RS60
Pris: 1395 kr
https://www.cleancut.se/butik/knivmodeller/santoku/santoku-1-detail
Kashima RS-60 är en serie knivar med riktigt fina egenskaper som tillverkas i den japanska knivstaden Seki City. Knivarna ligger skönt i handen tack vare det väl avvägda balansen och det avrundade skaftet i mixad pakkaträ. Kniven har precis lagom tyngd med balanspunkt precis framför bolstret. Stålet i knivarna heter RS-60 som är ett rostfritt singelstål som härdas till 60 HRC. Det är med andra ord ett mycket hårt stål som håller skärpan väl samtidigt som det är lätt att skärpa. Tack vare det mycket tunna bladet är detta en kniv som skär väldigt bra samtdigt som de mjuka formerna gör kniven behaglig att arbeta med.
Prestanda:
Funktion:
Värde:
4. Sakai Takayuki 33 layer
Pris: 1595 kr
https://www.cleancut.se/butik/knivmodeller/santoku/santoku_takayuki-4555-4556-detail
Bladet är tillverkat av det mycket populära och högpresterande stålet VG10 (rostfritt stål). Runt kärnstålet ligger 32 lager mjukare stål som skapar ett vackert damaskusmönster. Den övre delen på bladet har hammarbankats och polerats till en halvblank yta. Skaftet är åttakantigt och tillverkas av keyakiträ med ett bolster i röd pakkaträ. Det här är en kniv med mycket hög kvalitetskänsla.
Prestanda:
Funktion:
Värde:
5. Takamura V10 SPECIAL
Pris: 1395 kr
En japansk kockkniv med 3 lager stål. Kärnstålet består av lyxigt VG-10 stål (hårdhet 60-62 på Rockwellskalan). Denna kniv har ett extremt tunt och välslipat blad med skärpa som går att raka sig med. Den tunna och vassa eggen gör dock att bladet blir känsligt för hårdare råvarar, varför denna kniv ska användas med försiktighet så att skador på eggen inte uppstår. Handtaget i pakkaträ har 3 nitar samt bolster som bidrar till en avvägd balans. En lätt och högpresterande japansk kockkniv!
Prestanda:
Funktion:
Värde:
Se när vi hackar lök med Knivar från Takamura:
Så vilken av dessa är 'bäst'? Sanningen är att det inte är så enkelt att svara på då vi alla har olika behov. Men om skärpan och skäregenskaperna står i den främsta rummet så vinner tveklöst Takamura. Om priset är det viktigaste så är Shibmasa mycket svårslagen. För dig som söker ett spännande utseende kan valet stå mellan Masutani och Sakai Takayuki, och om du vill ha en kniv som är väldigt bra på väldigt mycket, ja då kanske Kashima RS-60 är din kniv.
Lycka till med valet av santoku!
/Gänget på cleancut.
Takamura tillhör utan tvekan en av Japans mest förnäma tillverkare av handgjorda knivar i rostfritt stål. Smedjan ligger i staden Echizen (Takefu) i västra Japan. Där har den legat sedan andra världskriget och idag leds arbetet av tre söner som tillhör den tredje generationen smeder i familjen Takamura. Fadern, som nu är 80 år gammal, är fortfarande aktiv i produktionen och som vi kan se på bilderna varmsmider han bladen med enorm precision. Takamuras filosofi är enkel. Endast det bästa är gott nog och detta synsätt präglar alla delar av produktionen, från inköp av stål och trä till varmsmide, värmebehandling och slipning. Av den anledningen utförs alla moment av Takamura själva. Det finns inte några delar av produktionen som köps in av underleverantörer, något som annars är mycket vanligt bland japanska smeder. Noggrannheten i detaljerna är något som Takamura tar på största allvar och ingenting lämnas åt slumpen. Resultatet är en kniv som är helt kompromisslös i sitt utförande och alla som någon gång skurit med en takamurakniv känner igen den häpnadsväckande prestandan.
”But the knife is not the star. The chef is not the star either, not even the food is the star. It´s the satisfaction of the person eating the food that really matters. Satisfaction is the real star.”
/Terakazu Takamura, 2015-04-08.
När vi besöker Takamura visar fadern och de två sönerna Hideo och Terukazu stolt upp sin smedja. Dom berättar ingående om hur dom varmsmider alla sina blad för att uppnå starka blad som håller skärpan länge. Långt ifrån alla kvalitativa knivtillverkare varmsmider sina blad. Stansade eller kallhamrade blad blir också bra, men för att plocka fram de allra finaste egenskaperna ur ett stål så behöver man värma och hamra ut klingan för hand. Takamura berättar entusiastiskt om alla delar av produktionen och dom är inte särskilt oroliga för att tillverkningsprocessens hemligheter ska läcka ut till konkurrenterna. Det går helt enkelt inte att kopiera deras arbete utan att ägna en livstid av hårt arbete och total hängivelse till smidet.
Visa alla knivar från Takamura