info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

Upptäck Shiro Kamos Mästerliga Knivar 

kamo introI ett av japans centrum för knivtillverkning, Takefu, arbetar en man som är lika skicklig med en hammare som han är ödmjuk - Shiro Kamo, mästaren själv!

Han har besökt oss i butiken flera gånger och han har även hållit slipdemonstration för våra kunder. Hans knivar smids helt för hand i både kolstål och rostfritt, med eggar som glider alldeles tyst genom råvororna. För Shiro Kamo är kniven inte bara ett redskap; det är en förlängning av hans själ och ett uttryck för en familjetradition som sträcker sig över generationer. Hans knivar är kända för sin skärpa, balans och vackra estetik. Det är inte undra på att dom tillhör våra mest populära produkter!

Som ung man på 70-talet var Kamo en av initiativtagarna till knivkollektivet Takefu Knife Village. Det är idag en av Japans mest centrala platser för knivsmide där ett tjugotal smeder arbetar sida vid sida, delar på kostnader och utbyter idéer. Några av dessa smeder är Kato, Kitaoka och Kurosaki som de flesta knivkännare någon gång har kommit i kontakt med. Shiro Kamo är mycket ödmjuk och tar sitt arbete på stort allvar. Tack vare sin hängivning till arbetet har han idag byggt upp ett namn som bär stor respekt i knivvärlden. För oss är det en stor ära att kunna leverera marknadens största utbud av Shiro Kamos knivar!

Med vårt omfattande sortiment kan det vara svårt att förstå skillnaden mellan Kamos 6 knivserier. Denna detaljerade guide sammanfattar serierna och beskriver skillnaderna i prestanda. Det är alltså inte en bedömning av hans knivar utan snarare en jämförande vägledning för du ska hitta den serie som passar bäst för dina behov.

 

AKUMA
(KOLSTÅL)

Stål: Aogami Super med rostfri cladding/kappa. (63-64 HRC)   

Skaft: Oktagonalt skaft i valnöt med rött bolster i pakkaträ.

Akuma, vilket betyder 'djävul' på japanska, är ett passande namn på knivarna med sina karaktäristiskt illröda bolster. Knivbladen är tillverkade av Aogami Super som är ett hårt och rosttrögt kolstål, klätt i en kappa av rostfritt stål med svärtad finish. Man kan säga att Aogami super är det kolstål som rostar minst och håller skärpan längst, även om det också är tuffare att slipa än andra kolstål. Vi tror att kombinationen av det djärva utseendet och den pålitliga prestandan gör Akuma till ett utmärkt val för många användare.

rust4rust4rust4

Ta mig till serien


_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

ARASHI
(ROSTFRI)

Stål: SG-2 pulverstål med kappa i mörk nickeldamaskus. (HRC 62-63)

Skaft: Oktagonalt skaft i träslaget red sandalwood med bolster i svart pakkaträ.

"Denna knivserie är verkligen något extra, och lite till. Arashi är den mest påkostade av Shiro Kamos serier med det hårda pulverstålet SG2 som omges av lyxiga lager mörk nickeldamask. Knivarna i Arashi-serien utmärker sig genom att vara supertunna bakom eggen vilket ger extrem prestanda. Dessa knivar kanske inte är det främsta valet för nybörjaren, eller hemmakocken som söker sin första kniv, då de tunna eggarna blir relativt spröda samtidigt som det slitstarka stålet kan upplevas knepigt att slipa."

rust4rust4rust4

Ta mig till serien

________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

  BLACK DRAGON
(KOLSTÅL)

Stål:  Aogami#2 med kappa/cladding av järn,  svart kurouchi. (62-63 HRC)

Skaft: D-format skaft i red sandalwood med bolster i svart pakkaträ.

"Vad kan anses vara världens bästa kniv när det kommer till prestanda, pris och utseende? För oss på Cleancut har svaret varit tydligt i över 10 år: Black Dragon-serien. Dessa knivar har varit trogna tjänare och en hörnsten i vår kollektion under en lång tid. Precisionen som Kamo-san och hans medarbetare visar är inget annat än briljant. Att år efter år tillverka handsmidda knivar med så jämn och hög kvalitet är helt enkelt enastående. Black Dragon-serien är ett bevis på Shiro Kamos skicklighet och dedikering till sitt hantverk." 

rust4rust4rust4

Ta mig till serien

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 KAZAN
(KOLSTÅL)

Stål:  Shirogami #2 Mjuk järnkappa med kurouchi nashiji finish. (62-63 HRC)

Skaft: Oktagonalt skaft i bloodwood med bolster i svart pakkaträ.

"Med ett brett utbud av slipstenar hemma är det uppenbart att du värdesätter skärpa och precision. För den som letar efter ett verktyg som är lätt att underhålla, och som ger extrem skärpa, är Kazan med shirogami#2-stål det perfekta valet. Shirogami#2-stål är inte bara känt för sin förmåga att ta en otroligt skarp egg, det är också enkelt att slipa och bryna. Det gör Kazan till ett populärt val bland både professionella kockar och framförallt kniventusiaster. Med Kazan kan du förvänta dig enkelhet i slipprocessen och snabbt återfå den skarpa eggen som du strävar efter."

rust4rust4rust4 

Ta mig till serien

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

  

RYUGA
(ROSTFRI)

 Stål: VG-10 med damaskusmöstrad cladding/kappa, (61-62 HRC)

Skaft: Oktagonalt skaft i träslaget bloodwood. Bolster i svart pakkaträ.

VG-10 är ett populärt stålval för japanska knivar i den finare klassen. Det håller skärpan väl, är hyfsat lätt att slipa och är mycket motståndskraftigt mot rost. Ryuga-serien är ett utmärkt exempel på detta. Med sitt tillförlitliga VG-10-stål är knivarna både mångsidiga och hållbara. De passar både den professionella och den ambitiösa hemmakocken perfekt. Med en Ryuga-kniv i handen kan du vara säker på att du har ett verktyg som levererar på alla fronter; Skärpa, hållbarhet och användarvänlighet. Det är ett säkert kort för alla dina köksbehov.

 I Aftonbladets knivtest (Dec 2022) Fick denna modell 5+

rust4rust4rust4

Ta mig till serien


_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Tora
(KOLSTÅL)

Stål: Aogami #2 med kappa i kolstålsdamaskus. (62-63 HRC)

Skaft: Oktagonalt skaft tillverkat av valnöt med bolster i ljust pakkaträ.

"På ytan utstrålar Tora-serien en elegant och stillfull aura. Men under dess polerade yta döljer sig en överraskning - Den är tillverkad i kolstål med polerad järnkappa vilket gör att den kommer att utveckla en vacker patina med tiden. Denna kontrast skapar en unik harmoni mellan det sofistikerade och det rustika. Tora-serien är inte bara en prydnad, det är även ett pålitligt verktyg för de flesta uppgifter i köket. Dessutom åldras det med grace och karaktär."

"Ett blad som patinerar i vackra färger"

rust4rust4rust4

Ta mig till serien

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

We ship world wide!

For shipments outside of the european union (EU), we need to deduct the VAT manually. Your price will be 20% lower after the VAT has been deducted. But dont jump out of your seat just yet. Duties and taxes might just apply when the package enters your country. Please check the regulations of your country before ordering to avoid disappointment. Any additional cost will not be covered by us.

Still pumped? Alright, just send us an email with the items on your wish list. We will deduct the VAT and send you a payment link via Paypal. The shipping cost varies, but its usually equivalent of 30 USD for UPS shipping.

We look forward to shipping your order!

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Rena Snitt Sverige AB, mer känt som Cleancut, är specialiserad på försäljning av handsmidda japanska kockknivar och slipstenar och erbjuder även traditionell japansk knivslipning, reparation och refinishing. Företaget startade sin verksamhet för 18 år sedan och är idag marknadsledande inom sin nisch. Med inhemsk och internationell e-handel samt två fysiska butiker i Stockholm, på Odengatan 26 och i Bromma, strävar Cleancut efter att ge sina kunder en förstklassig upplevelse. 

Heltidstjänst | Administrativ Stjärna till Cleancut i Bromma

Är du en noggrann och mångsidig person som trivs i en dynamisk miljö? Vill du vara en del av ett litet team där varje dag bjuder på nya utmaningar? Då kan du vara den vi söker!

Om Tjänsten

Tillsvidareanställning, heltid, med 6 månaders provanställning. Som medarbetare hos oss kommer du att ha en central roll i vår dagliga verksamhet på Ranhammarsvägen 20 i Bromma. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:

  • Orderhantering: Inspektera varor samt packa paket och boka frakt. Vi säljer unikt hantverk och känsliga slipstenar. Därför är det särskilt viktigt att du är noggrann som person samtidigt som du har god känsla för kvalitet och resurshantering. Kunden som öppnar sitt paket ska mötas av en upplevelse i toppklass.
  • Kundservice: Besvara kundförfrågningar via e-post och telefon samt ge professionell service och rådgivning om japanska knivar, slipstenar och annat som hör köket till.
  • Butiksarbete: Ta emot kunder i butik, ge dem en personlig och informativ upplevelse samt se till att butiken alltid är ren, organiserad och inbjudande.

I förlängningen kan tjänsten komma att utökas eller förändras beroende på företagets behov och medarbetarnas passion. Punkterna ovan kommer alltid vara grunden för tjänsten men om du intresserar dig för knivslipning, produktfoto, social media content, produkttexter, grafisk formgivning etc så finns utrymme även för det.

Vi är övertygade om att du:

  • Har ett öga för detaljer och arbetar strukturerat. Som person dubbelkollar du allt av bara farten. Vi kan alltid lita på att ärenden inte faller mellan stolarna och att du dessutom är proaktiv och flaggar för potentiella utmaningar framåt. Du har koll.
  • Är pigg, alert och flexibel. Du hanterar flera arbetsuppgifter samtidigt, kan snabbt skifta fokus och är alltid självgående, även när det inte finns uppenbara uppgifter till hands. Vi är ett litet team där alla hjälper till med allt, helt utan prestige. Vi har väldigt högt i tak och ordet är alltid fritt.
  • Du måste inte kunna allt om knivar. Men vi vet att du har en ådra för det där detaljrikt nördiga. Du vill lära dig massor om knivmodeller, smeder, stål, grind, finish, knivslipning, och en mängd japanska ord.
  • Är serviceinriktad och har god kommunikationsförmåga.
  • Har möjlighet att arbeta 1-2 lördagar i månaden (Bromma). Vid behov kommer du även göra Erik sällskap i butiken på Odengatan 26, motsvarande ca 2 arbetsdagar i månaden.

Vad erbjuder vi?

  • Heltidsanställning, tillsvidare, med provanställning.
  • En varierad roll i ett litet, passionerat team.
  • Möjlighet att utvecklas inom flera områden av verksamheten.
  • En arbetsmiljö där dina idéer och initiativ värdesätts.
  • Marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag och flextid/komp.

Ansökan

Låter detta som en roll för dig? Skicka ditt CV och ett personligt brev där du berättar varför du är rätt person för tjänsten till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Märk din ansökan med "Administrativ Stjärna".

Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt team på Cleancut!

masashi sida

Masashi Yamamoto är en perfektionist ut i fingerspetsarna. Han lämnar ingenting åt slumpen och är mycket noggrann med detaljer. I sin smedja i staden Sanjo arbetar han tillsammans med ett par assistenter som hjälper till med olika delar av tillverkningen. Vi har träffat Masashi vid flera tillfällen och vi känner oss mycket tacksamma över att ha fått en rundvandring i hans smedja och blivit visade hur han ser på smideskonsten. Masashi är brorson till Tsuneo Yoshida som tidigare ledde tillverkningen för Yoshikane. Det var även här Masashi började sin karriär, men har sedan många år valt att tillverka knivar i egen regi. Hans produktion är relativt liten och det är så han vill att det ska vara. Det ger honom möjlighet att fokusera på det han verkligen brinner för, slipning! Masashi har ett nästan osunt intresse för slipning och naturstenar. Om du någon gång använt en av hans knivar vet du hur fint den löper genom råvaror. Det är resultatet av otaliga tester för att ta fram det rätta skäret.

 

Visa alla knivar från Masashi

masashi7
masashi1
masashi2
masashi3
masashi4
masashi5
masashi6
masashi8
masashi9
masashi11
masashi12
masashi13
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

  

Shigefusa sida

I Shigefusas anspråkslösa smedja är allting lugnt och stilla. Vi slås av en nästan trolsk stämning i det lilla terummet intill smidesverkstaden. Fadern i huset talar lågmält och långsamt och alla kring bordet lyssnar och nickar med stor respekt. Det känns som att vi färdats bakåt i tiden några hundra år, till en tid där stress och produktionstakt helt får stå tillbaks för kvalitet och tradition. Man märker att de två sönerna i familjen Iizuka axlar ansvaret och för vidare varumärket Shigefusas traditioner på ett exemplariskt sätt. Dom talar också med lugn stämma och tar gärna sin tid att hitta de rätta orden medan dom rör runt i sitt gröna te. Vi befinner oss i en slags sagostund för vuxna. Man vill höra mer, för även om vi inte förstår ett ljud av det som sägs så förstår vi ändå allting. Aaynori översätter efter hand, men det är nästan som att det inte behövs. 

Efter den närmast ceremoniella te-stunden visar dom runt oss i smedjan. Det är mörkt och dammigt som det ska vara i en smedja och högteknologisk utrustning lyser med sin frånvaro. Dom visar oss många moment av tillverkningen som mycket väl kan utföras av modernare slipmaskiner, men det är inte rätt enligt Iizukas traditioner. Bladen ska hyvlas till rätt form innan härdning, inte slipas på bandslip. Det är sådana moment som gör Shigefusas knivar speciella. Det oerhört låga produktionstempot gör även att Shigefusas knivar inte går att beställa idag. Dom distribueras styckvis till olika leverantörer, och det känns som att fördelningen sker godtyckligt. 

Efter rundvandringen visar den yngste sonen hur han laminerar sitt stål. Allt stål lamineras för hand, även deras damaskustål. Att köpa in färdiglaminerat stål är en tanke som inte ens skulle dyka upp innanför dessa väggar. Med stor skicklighet hettas stålet upp, välls ihop med mjukare järn och smids slutligen ut till en färdig klinga. Vi vet inte vart denna skapelse är på väg, men vi vet med säkerhet att den slutliga användaren får ett unikt exemplar av en kniv som förtjänar att föras vidare i många generationer.

 

 

 

 

iizuka_16
iizuka_1
iizuka_2
iizuka_3
iizuka_4
iizuka_5
iizuka_6
iizuka_7
iizuka_8
iizuka_9
iizuka_11
iizuka_12
iizuka_13
iizuka_14
iizuka_15
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15