Kockkniv
Modell: Kockkniv (gyuto)
Bladlängd: 216 mm
Vikt: 160 gram
Bladhöjd: 46 mm
Stål: Aogami Super
Skaft: Enju med bolster i pakkaträ
Tunn, lätt och med en rustik svart kurouchifinish. Tsunehisas kockknivar med kolstålet aogami super är hårda och extremt vassa (64 HRC). Kniven ligger perfekt i handen och upplevelsen är en rapp och välbalanserad kvalitetskniv. Vi är imponerade och jätteglada över detta nya tillskott från Tsunehisa.
Behöver jag köpa till extra skärpa till min nya Tsunehisa-kniv?
Det korta svaret är nej, kniven är mycket skarp ur kartong. Vad vi gör är att kontrollera att profilen är perfekt, dvs att kniven rör sig helt mjukt över skärbrädan utan några high- eller lowspots i profilen samt att den har en lagom flatspot. När vi är nöjda med profilen polerar vi eggen för hand på japanska naturstenar och vi garanterar att kniven levereras hysteriskt vass när du köper detta tillägg.
OBS: Aogami super är ett kolstål som inte är rostfritt. Även om bladsidorna faktiskt är rostfria så behöver eggen hållas torr för att inte rosta över tid.