Kockkniv
Bladet mäter 210 mm och modellen kallas gyuto (kockkniv). Den används som en allroundkniv som passar bra till det mesta i köket.
Takamura tillverkar kockknivar i världsklass och den nya santokukniven från serien Chromax är inget undantag. Stålet är i grunden ett kolstål, men här har man maximerat andelen krom vilket ger en egg med imponerande skärpa som håller länge och samtidigt är enkel att skärpa. Kärnstålet är semi-rostfritt vilket innebär att det har ett gott rostskydd, men det bör ändå torkas torrt efter användning för att rostangrepp inte ska uppstå. Runt eggen ligger ett lager rostfritt stål på vardera sida vilket gör att enbart eggen är av blottlagt kolstål.
Det är är en ruskigt vass kniv med en väldigt tunn egg som är tacksam att skärpa. Den skär som ett rakblad och vi anser att detta är en riktig vinnare!
OBS: Eftersom eggen är semi-rostfri kommer eggen med tiden att mörkna en aning. Bladsidorna kommer dock att förbli blanka och fina.