Hakata | Customskaft
Hakata med 18,5 cm långt blad. Denna kniv har ett handgjort customskaft i wenge med ett kort bolster i stabiliserad masurbjörk.
Kärnstål: Aogami Super (64 HRC)
Kappa: Rostfritt stål
Vikt: 153 gr
Tjocklek bladrot: 5 mm
Tjocklek mitten av rygg: 1,8 mm
Bladhöjd häl: 47 mm
Eggens längd: 189 mm
Hinoura är en av de främsta smederna i Japan, och han smider sina knivar i den lilla staden Sanjo i västra Japan. Alla knivar varmsmids för hand och inget blad lämnar Hinouras händer innan det är sylvasst och smitt till perfektion. I denna serie används kolstålet Aogami super som härdas till 64 HRC. Det är ett mycket hårt kolstål som håller skärpan bra och som tar en rakbladsvass egg. Hinouras knivar är våldsamt poulära och leveranstiden är mycket lång.
Finishen på bladet kallas nashiji kurouchi vilket ger en rå och vacker yta med en svartoxiderad yta.
Obs: Kolstål är inte rostfritt. Med tiden kommer bladet att få en vacker patina även om den svarta kurouchi finishen ger ett gott skydd. Om bladet lämnas i väta kommer rostangrepp att uppkomma. Tänk även på att det tunna och hårda bladet kan ta skada om du hackar i hårda råvaror, ben eller i fryst mat.