Santoku
Santoku med 18 cm långt blad. Santoku är en japansk allroundkniv som gör det mesta i köket, allt från att hacka tomat och gurka till att skiva potatis och tranchéra mindre köttbitar. Den blir snabbt din bästa kompis i köket.
Stål: VG-10 rostfritt stål med kappa av vackert damaskstål.
Slipvinkel: 15 grader per sida
Skärpevärde: 9,38 av 10 (se produktbild)
Bladhöjd: 45 mm
Vikt: 176 gram
En santoku (japansk kockkniv/grönsakskniv) med 18 cm långt blad. Ohishi tillverkar mycket fina och välgjorda knivar. Knivarna har bra tyngd och jättefin balans. Dessutom är de mycket prisvärda och levereras vassa som rakblad.
Bladet är tillverkat av det mycket populära och högpresterande stålet VG10. Runt kärnstålet ligger 17 lager mjukare stål som skapar ett vackert damaskusmönster. Den övre delen på bladet har hammarbankats och polerats till en halvblank yta. Till skaftet har Ohishi valt att använda mixat pakkaträ som ger en vacker blandning av brunt och svart. Handtaget är mycket fint viktad och levereras med 3 nitar, bolster och fulltånge.
Bäst i test!
I december 2021 var Ohishi VG-10 med i Aftonbladets stora knivtest, och där fick kniven full pott, Fem plus!
Testföretaget Wiseguide genomförde ett knivtest som publicerades i Hus&Hem december 2014. I detta test fick Ohishi VG-10 bäst i test med maxbetyget 5/5.
Motiveringen lyder: Sticker ut tack vare hammarbankat stål och mönstrat blad. Skarp, effektiv och låg vikt gör den smidig att använda. Välbalanserad, håller skärpan, låg vikt.