Grönsakskniv
Nakiri (grönsakskniv) med 16 cm cm långt blad
Slipvinkel: 15 grader per sida
Skärpevärde: 9,38 av 10 (se produktbild)
Ohishi tillverkar mycket fina och välgjorda kockknivar. Knivarna har bra tyngd och jättefin balans. Dessutom är de mycket prisvärda och levereras vassa som rakblad.
Bladet är tillverkat av det mycket populära och högpresterande stålet VG-10. Runt kärnstålet ligger 17 lager mjukare stål som skapar ett vackert damaskusmönster. Den övre delen på bladet har hammarbankats och polerats till en halvblank yta.
Till handtaget har man valt att använda mixat pakkaträ som ger en vacker blandning av brunt och svart. Handtaget är mycket fint viktad och levereras med 3 nitar, bolster och fulltånge.
Bäst i test!
Testföretaget Wiseguide genomförde ett knivtest som publicerades i Hus&Hem december 2014. I detta test fick Ohishi VG-10 bäst i test med maxbetyget 5/5.
Motiveringer lyder:
Sticker ut tack vare hammarbankat stål och mönstrat blad. Skarp, effektiv och låg vikt gör den smidig att använda.
+ Välbalanserad, håller skärpan, låg vikt.
- Handtagsfästet kan samla smuts och vatten.