Kockkniv
Kockkniv med 220 mm långt blad (mätt från spets till häl)
På bladsidan läggs ett tunt skyddande lager lack på bladet. Man kan lätt tro att detta har med härningen att göra, men så är inte fallet. Lacken skapar ett lätt regnbågsskimmer som enkelt tas bort med aceton om så önskas, även om det försvinner av sig själv över tid.
Smed: Satoshi Nakagawa
Slipare: Morihiro san
Stål: Shirogami#1 med kappa av rostfritt stål.
Vikt: 195 gram
Bladlängd: 220 mm
Bladhöjd häl: 50 mm
Tjocklek bladryggen rot: 3 mm
Tjocklek mitten rygg: 2,5 mm
Skaftet är åttakantigt, tillverkat av mörkbetsad ek.
En mycket speciell kniv som tillverkas av Satoshi Nakagawa, en av de skickligaste smederna i Sakai, Japan. Efter att ha arbetet 16 år som smed hos Shiraki har Nakagawa blivit 'independent' och bestämmer själv över formgivning och produktionsmetoder. Han smider sina blad enligt klassisk japansk smidesteknik och klingan håller högsta tänkbara kvalitet. Kniven har behaglig tyngd och ligger som gjuten i handen. Själva eggen är mycket tunn och kniven skär fantastiskt bra.