Chinese cleaver
Hatsukokoro Sentan | Chinese Cleaver med 20 cm långt blad.
Denna serie har ett handsmitt kolstålsblad av typen Shirogami#2 med kappa av rostfritt stål. Bladet har en svart kurouchi-finish, som ger en rå svart yta. Bladet är mycket tunt och kniven är väl viktad och balanserar fint i handen.
Finishen är enkel, precis som den ska vara på en klassisk chinese cleaver. Det är därför inte ovanligt att bladet har mindre fläckar på eggen, något som går att polera bort med putsmedel. Det här är en kniv som är tänkt att jobba hårt i köket!
Detta är inte en köttyxa utan en grönsakskniv med en tunn egg. Det används för att hacka grönsaker precis som en nakiri. För tuffare arbeten rekommenderar vi istället en köttyxa men en grov egg och ett mjukare stål.
Vikt: 271 gr
Tjocklek mitten av rygg: 2 mm
Bladhöjd häl: 88 mm
Slipvinkel: 12,5 grader per sida
Stål: Shirogami#2 (60-61 HRC)
Kappa: Rostfritt stål.
OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.
Obs: Tänk på att det tunna och hårda bladet kan ta skada om du hackar i exempelvis hårda råvaror, ben eller i fryst mat.