Kockkniv | Customskaft
En japansk kockkniv, gyuto, med 21 cm långt blad. Skaftet är helt handgjort i svart ebenholts och turkisk valnöt.
Det har det klassiska sanjosmidet med runda former och kraftig rygg med tapering. Eggen är inte speciellt tunn, och därmed inte alls lika känslig som andra knivar. Slipningen kallas hamaguri, vilket är en konvex slipning med en relativt matig egg. Perfekt som work horse som tål en del. Den skär dock inte lika tyst genom en morot som en supertunn kniv.
Komorebi smids för hand i kolstålet Aogami#1 som kläds med en vacker kappa av damskusstål i järn. Finishen på det vackra damaskusbladet är relativt blank. du kan spegla dig i bladet utan problem, även om den är alltför dimmig för att kallas spegelpolerad. Det är en blank kasumi helt enkelt.
Stål: Aogami#1 med damaskusstål som kappa. HRC 63-64 (EJ rostfritt)
Vikt: 224 gram
Bladhöjd: 55 mm
Bladlängd spets till häl: 216 mm
Tjocklek bladrot: 3 mm
Tjocklek mitten: 2,5 mm