Kockkniv
Kockkniv med 200 mm långt blad (mätt från spets till häl)
Smed: Satoshi Nakagawa
Slipare: Morihiro san
Stål: VG-10 Rostfritt(61-62 HRC)
Kappa: Rostfritt stål med matt finish
Vikt: 174 gram
Bladlängd: 201 mm
Bladhöjd häl: 45 mm
Tjocklek bladryggen rot: 3 mm
Tjocklek mitten rygg: 2,5 mm
Skaftet är åttakantigt, tillverkat av ebenholts. med bolster i svart buffelhorn.
En mycket speciell kniv som tillverkas av Satoshi Nakagawa, en av de skickligaste smederna i Sakai, Japan. Efter att ha arbetet 16 år som smed hos Shiraki har Nakagawa blivit 'independent' och bestämmer själv över formgivning och produktionsmetoder. Han smider sina blad enligt klassisk japansk smidesteknik och klingan håller högsta tänkbara kvalitet. Kniven har behaglig tyngd och ligger som gjuten i handen. Själva eggen är mycket tunn och kniven skär fantastiskt bra.