Kockkniv
Gyuto, kockkniv, med 21 cm långt blad.
Stål: Kärnstål av shirogami#2 som lamineras med ett lager järn (HRC 63)
Vikt: 178 gram
Bladhöjd häl: 50 mm
Tjocklek bladrot: 4,5 mm
Tjocklek mitten rygg: 2 mm
Eggens längd: 216 mm
Skaft: Magnolia med bolster i buffelhorn (D-format).
Munetoshi smider sina kolstålsknivar helt för hand och han arbetar främst med kolstålet shirogami#2. Utöver knivar tillverkar han även trädgårdsyxor och skäror. Hans filosofi ligger därför i att redskapet ska brukas och han fokuserar på att skapa klingor som skär bra och som är tåliga. Han lägger mindre tid på finishen och du kan förvänta dig en produkt som är rå i sin framtoning men som skär fantastiskt bra.
OBS: Kärnan och dess utanpåliggande lager är inte rostfria. Torka därför eggen noga efter användning.