info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

Kockkniv_504f123d99340.jpg
Kockkniv_504f123d99340.jpg
Kockkniv_504f123d99340.jpg
Kockkniv_504f123d99340.jpg
Kockkniv_504f123d99340.jpg
Kockkniv_504f123d99340.jpg
Kockkniv_504f123d99340.jpg
Kockkniv_504f123d99340.jpg
Kockkniv_504f123d99340.jpg
Kockkniv_504f123d99340.jpg
Artikelnummer: SanMai-GY210-HK
Hatsukokoro

Kockkniv

Array
alltid fri frakt
Pris:
1.495,00 kr
availability
Bladlangd Tooltip
19-21 cm
Bladlängd desc
Staltyp
VG-10
Lager stal
3
Bladmaterial
Rostfritt
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad
Beskrivning

Kockkniv, gyuto, med 204 mm långt blad.

Stål: Rostfritt VG-10 med 2 lager rostfri kappa (HRC: 60-62)
Eggens längd: 204 mm
Bladhöjd: 44 mm
Tjocklek bladrygg: 2 mm
Vikt: 153 gram
Bladfinish: Spegelblank tsuchime med dimmig övergång mot det blankpolerade kärnstålet.
Skaft: Mono ebenhols

Denna knivserie är resultatet av ett nära samarbete mellan Hatsukokoro och en av de största och mest uppskattade knivtillverkarna i Seki city, i Japan. Vi är våldsamt imponerade av denna knivserie som både levererar vacker finish och väldigt tunna och fina eggen med konsekvent kvalitet. Vi rekommenderar starkt denna kniv!

Bladet är tillverkat av det högpresterande stålet VG10 (rostfritt). Runt kärnstålet ligger 2 lager mjukare stål som hammarbankats (tsuchime) och polerats spegelblankt. Den blanka finishen övergår till en dimmig kireha som möter upp det blankpolerade kärnstålet och skapar en trevlig kontrast. Skaftet är åttakantigt och tillverkas av ebenholts.

Viktigt:
Tänk på att eggen är hård och mycket tunn. Var därför noggrann med att inte utsätta eggen för påfrestning, särskilt i sidled. När du använder en japansk kniv med ett tunt blad så ska eggen alltid vara i rörelse när du skär. Under inga omständigheter ska du trycka bladet genom en råvara utan att eggen är i rörelse. Inte heller ska du vrida eller vicka bladet för att bända isär råvaran.

Om du pressar, vrider eller vickar bladet, kort sagt tvingar, så uppstår lätt en sidledspåfrestning för den tunna eggen. En egg tål vanligtvis ganska mycket när den skär rakt uppifrån och ner, samtidigt som den rör sig framåt eller bakåt. Det beror på att du har hela bladet ovanför eggen som backar upp den och som absorberar och fördelar påfrestningen. Vid en sidledskraft finns bara den lövtunna eggen, och väldigt lite gods som fångar upp och absorberar kraften. Den hårda eggen kommer därför att flexa så mycket den kan, men när belastningen blir för stor kommer det gå en flisa ur eggen, eller att en bit av spetsen bryts av. Skador av denna typ ser vi ofta om man skär hårda ostar, avokadokärnor, frysta filéer, ben,  butternut etc 

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 999 kr

Stort och unikt utbud

Fri frakt från 999 kr

 

2 butiker i Stockholm

 

2 knivbutiker i Stockholm

Vi finns på Odengatan 26 samt i Bromma