Kockkniv
Kockkniv, gyuto, med 24,5 cm långt blad.
Bladhöjd: 52 mm
Stål: VG-10 med kappa av nickeldamaskus (Rostfritt)
Vikt: 183 gram
HRC:60-62
Skaft: Ovalt skaft i red sandalwood med bolster i svart pakkaträ.
Yoshimi Kato är en mycket talangfull smed från staden Takefu i Japan. I denna vackra knivserie kombinerar han en kärna av det rostfria stålet VG-10 med en kappa av nickeldamaskus. Resultatet blir en kontrastrik blandning av blankt och mörkt, något som ger ett minst sagt spektakulärt intryck. Kniven ligger perfekt i handen och det tunna bladet går att slipa vasst som ett rakblad.
De delikata bladen ska dock behandlas med omsorg då de lätt kan ta skada om man skär i hårda partiklar.
Yoshimi Kato Har numer ansvaret för smedjan i Takefu knife Village, i Takefu. Han tog över smedjan efter Hiroshi Kato, en gradvis överlämning som varade i några år. Yoshimi är född på den senare delen av 70-talet, men betraktas ändå som den unga generationen. Yoshimi är en mycket ödmjuk och vänlig man som producerar fantastiskt fina knivar, både i rostfritt och i kolstål. Hans knivar har ofta spektakulär formgivning och han tycker om att använda damaskusstål med livlig mönstring. Yoshimi är mycket god vän Med Yu Kurosaki, en annan populär smed från Takefu. De både besökte cleancut sommaren 2017 och dom häpnades bland annat över att solen inte gick ner förrän efter 22 på kvällen.