Kockkniv
Kockkniv, gyuto, med 21 cm långt blad.
Bladlängd: 218 mm.
Bladhöjd: 53 mm
Vikt: 166 gram
Tjocklek bladrot: 4 mm
Tjocklek mitten blad: 1,8 mm
Stål: Aogami super med rostfri cladding
HRC: 64-65
Skaft: Åttakantigt skaft i valnöt med ett rött bolster.
Den omåttligt populära smeden Shiro Kamo har tagit fram en ny serie i kolstålet Aogami super och åttakantiga skaft i valnöt. Kniven påminner om storsäljaren 'Black Dragon', men istället för aogami#2 har denna serie ett lite hårdare stål som håller skärpan bättre och som är mer rosttrögt. Runt kärnstålet ligger 2 lager rostfritt stål för att ytterligare öka rostskyddet.
OBS: Aogami Super är ett kolstål som inte är rostfritt. Tänk även på att eggen är mycket tunn och känslig. Kniven ska därför behandlas som ett precisionsinstrument som inte tål att skära i håradre partiklar, eller andra påfrestningar på eggen.