Kockkniv
Kockkniv med 20 cm bladlängd och ett extra högt blad. I denna kniv används kolstålet Aogami#1 som tar en läskigt vass egg.
Smed: Satoshi Nakagawa, från Sakai.
Slipare: Ajioka san, från Sakai.
Stål: Aogami #1 med damask av järn (Ej rostfritt)
Vikt: 179 gram
Bladlängd: 202 mm
Bladhöjd häl: 51 mm
Tjocklek bladryggen rot: 3,5 mm
Tjocklek mitten rygg: 2,5 mm
Skaftet är åttakantigt, tillverkat av red sandalwood med bolster i svart pakkaträ.
En mycket speciell kniv som tillverkas av Satoshi Nakagawa, en av de skickligaste smederna i Sakai, Japan. Efter att ha arbetet 16 år som smed hos Shiraki har Nakagawa blivit 'independent' och bestämmer själv över formgivning och produktionsmetoder. Han smider sina blad enligt klassisk japansk smidesteknik och klingan håller högsta tänkbara kvalitet. Kniven har behaglig tyngd och ligger som gjuten i handen. Själva eggen är mycket tunn och kniven skär fantastiskt bra.