Bunka
Bunka med 172 mm långt blad.
Vikt: 142 gr
Tjocklek bladrot: 3,2 mm
Tjocklek mitten av rygg: 1,6 mm
Bladhöjd häl: 46 mm
Eggens längd: 172 mm
Stål: Aogami #2.
Finish: Skrovlig nashiji-finish.
Handtag: Åttakantigt skaft i körsbär, med bolster i svart pakkaträ.
OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.
Yoshimi Kato är en smed med ett högt anseende bland knivintresserade världen över. Yoshimi Kato tillhör den tredje generationen i smidesfamiljen Kato, och han är verksam i Takefu/Echizen. Han smider sina knivar i samma lokaler som bland andra Shiro Kamo och Hideo Kitaoka (Takefu Knife Village) och Yoshimis farbror Hiroshi Kato var faktiskt en av smederna som var med och byggde upp Takefu Knife Village till att idag vara en samlingsplats för smeder att utbyter idéer. Kato smider helst dubbelslipade knivar och likt många andra smeder har Yoshimi Kato sin speciella teknik som han aldrig avviker ifrån. Det är en mycket trevlig man och en väldigt skicklig knivsmed.