Bunka
Bunka med 187 mm långt blad i kolstålet aogami #2. Skaftet är åttakantigt och tillverkas av valnöt med ett bolster i ljus ek.
Vikt: 120 gr
Tjocklek bladrot: 3,5 mm
Tjocklek mitten av rygg: 1,4 mm
Bladhöjd häl: 55 mm
Eggens längd: 187 mm
Kärnstål: Aogami #2 (63-64 HRC)
Kappa: Järn i flera lager (damaskusstål)
OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.
Kniven ligger bra i handen och tyngden är väl anpassad efter knivens användningsområde. Det är en tunn och lätt kniv som skär som en laser.
Bladet har en kärna av Aogami#2 kolstål (kallas även Blue#2) som härdats till 63-64 HRC. Kärnstålet har laminerats med 10 lager stål vilket skapar ett underbart vackert damaskus-mönster. Bladet tar en sylvass egg som är enkel att underhålla och som har helt underbara skäregenskaper.
Kolstålet Aogami kommer med tiden att utveckla en vacker patina. Bladet bör torkas torrt efter varje användning för att undvika rostangrepp. Även om det alltid torkas torrt så kommer utseendet att påverkas av råvarorna som används. En vass kniv med stor personlighet.
OBS: Tunna japanska klingor är väldigt känsliga för vridningar och belastning i sidled. Skär med försiktighet så att inte skador uppstår på den delikata eggen
OBS: Aogami#2 är ett kolstål som inte är rostfritt. Även bladsidorna av järn behöver hållas torra för att inte rosta över tid.