Kockkniv
Gyuto, kockkniv, med 252 mm långt blad, från legendariska Masamoto.
Shirogami#2 mono kolstål (HRC 62)
Bladlängd: 252 mm
Bladhöjd: 50 mm
Tjocklek bladriot: 2,5 mm
Tjocklek mitten rygg: 2 mm
Vikt: 169 gram.
D-format skaft i magnolia med bolster i svart buffelhorn.
KS-serien från Masamoto är en kollektion av högkvalitativa japanska knivar tillverkade av shirogami#2 kolstål i ett styck. Wa-Gyuto-kniven i KS-serien är omsorgsfullt handslipad, polerad och färdigställd av skickliga hantverkare med lång erfarenhet. Resultatet är en exceptionellt vass egg och en enkel, men vacker finish.
OBS: kniven har ett tunt lager lack på bladet. Det gör att kniven ser repig ut. Detta lackskikt tas enkelt bort med aceton, och då blir bladet jämnt och utan mikrorepor.