Kockkniv | Utan skaft
En japansk kockkniv, gyuto, med 21 cm långt blad. Säljes utan skaft.
Serien Komorebi är en av våra absoluta favoriter här på cleancut. Alla på bygget has stått och hållt den i handen med en tydligt känsla av att 'det här är kniven'. Vi rekommenderar!
Det har det klassiska sanjosmidet med runda former och kraftig rygg med tapering. Komorebi smids för hand i kolstålet Aogami#1 som kläds med en vacker kappa av damskusstål i järn. Finishen på det vackra damaskusbladet är relativt blank. du kan spegla dig i bladet utan problem, även om den är alltför dimmig för att kallas spegelpolerad. Det är en blank kasumi helt enkelt.
Stål: Aogami#1 med damaskusstål som kappa. HRC 63-64 (EJ rostfritt)
Vikt: 151 gram
Bladhöjd: 53 mm
Bladlängd spets till häl: 213 mm
Tjocklek bladrot: 3,9 mm
Tjocklek mitten: 2,5 mm