Yanagiba
Yanagiba med 30 cm långt blad. Bladet är smitt enligt tekniken montanren. Det innebär att kärnstål och kappa välls ihop för hand (ni mai). Innan stålet välls ihop formas kärnstålet till ett vågmöster. Det ger ett mycket spektakulärt utseende som påminner om vågor på havet, och detta handgrepp utförs enbart av de mest förnäma smederna från Sakai. Knivarna är riktiga mästerverk som tar plats i det absoluta toppskiktet av enkelslipade knivar.
Enkelslipad (kataba)
Stålet heter Aogami#2 och är ett hårt kolstål med mycket fina egenskaper. Det är dock inte rostfritt och skall därför torkas torrt för att inte få rostangrepp.
Skaftet är åttakantigt i hoträ med ett bolster i buffelhorn.
Yuzou Tani är en smed som tillverkar otroligt fina blad och har har sin smedja i den japanska staden Sakai. Han smider alla blad för hand och han laminerar även stålet för hand (ni mai). Stålet som Tani använder är ett kolstål som heter Aogami#2. Det är inte rostfritt och bör torkas torrt för att inte rosta. Alla blad av Yuzou Tani är enkelslipade i sann Sakai-anda. Det är otroligt fina blad och Tani-san är leverantör åt bland andra Aritsugu som är en knivmärke av yttersta kvalitet.