Sujihiki
Sujihiki med 30,5 cm långt blad och en bladhöjd på hela 46 mm.
Vikt: 213 gr
Stål: Shirogami #2 (kolstål som inte är rostfritt). Torka alltid kniven torr efter användning och låt den inte ligga med fukt. Rostangrepp kan lätt uppstå.
Bladet har en halvblank finish som kallas migaki på japanska.
Skaftet är oktagonalt och tillverkas av ho-trä med ett bolster i svart buffelhorn.
Mazaki smider knivar för hand i staden Sanjo i Japan. Knivarna håller extremt hög nivå och vi är mycket stolta över att ha dom i vårt sortiment. Knivarna har en tjock och avrundad rygg samt en tydlig tapering fram mot den tunna spetsen. Nere mot eggen blir bladet mycket tunt och knivarna ger därför en behaglig blandning av tyngd och precision. Bladsidorna slipas för hand till en kasumi finish på naturstenar. Detta handgrepp tar mycket lång tid och återfinns vanligtvis bara på mycket dyra knivar. Vi utdelar våra varmaste rekommendation för detta hantverk.