Kockkniv


Kockkniv, gyuto, med 202 mm långt blad (mätt från spets till häl). Finishen på detta blad kallas Ukiba, en halvblank hairline finish med glasblästrad övergång mellan kappa och kärnstål. Det ger ett mycket blankt intryck med en mjuk och silkesmatt rand ovan kärnstålet.
Stål: Gingami #3 med kappa av rostfritt stål (HRC 61).
Vikt: 163 gram.
Bladhöjd häl: 46 mm
Bladlängd: 202 mm
Tjocklek bladrot: 2,5 mm
Tjocklek mitten rygg: 2,2 mm
Skaftet är åttakantigt, tillverkat av wenge med bolster i buffelhorn.
Tetsujin hamono är en smedja som ligger i Kocho prefektur i Japan. Tetsujin är ett samarbete mellan smeden Toru Tamura och sliparen Naohito Myojin.
Tillsammans tillverkar dom superfina knivar i rostfritt gingami#3 stål (kallas även ginsan). Smidet är extremt finkalibrigt i klassisk Sakai-anda. Kniven ligger stabilt i handen och har en lugn gång. Eggen är tunn med lagom edge-flex.
Smed: Toru Tamura
Slipare: Naohito Myojin