Kockkniv utan skaft
Levereras utan skaft, dock med en vacker box.
Gyuto i premiumsegmentet, med 212 mm långt blad.
Serien Kurokaze är en härlig japansk kockkniv, gyuto, med ordentlig vikt och riktigt fint smide. Särskilt taperingen imponerar stort på oss. Kniven har en tjock rygg närmast skaftet, som sedan taperar ut på ett mycket fint sätt. Det här är kniven för dig som söker en kniv med god vikt, tunn egg och en flack profil. Vi rekommenderar!
I denna serie används kolstålet shirogami#2 som laminerats med en kappa av rostfritt stål med svart kurouchi-finish.
Stål: Shirogami#2 med rostfri kappa (HRC 62-63)
Bladhöjd: 47,5 mm
Bladlängd spets till häl: 212 mm
Tjocklek bladrot: 4,4 mm
Tjocklek mitten: 2,2 mm
Denna kniv är handgjord i en traditionell japansk verkstad som nyttjar en över 400 år gammal teknik för tillverkning av knivar. Verkstaden grundades år 1973 av Haruyoshi-san i Susaki, Tosa. Idag leds arbetet av Tsuyoshi-san, som är den andra generationens smeder i sin familj. Tsuyoshi har studerat under flera av Japans främsta smeder och slipare i över 20 år, och har idag imponerande kundskaper i både grinding och slipning.