Kockkniv
Söker du en extremt tunn och våldsamt vass kniv? Takamura V10 special är precis det, en kniv som skär extrema precisionssnitt, men som ska användas försiktigt då det tunna bladet blir känsligt mot oöm hantering.
Kockkniv med 21 cm långt blad
Vikt: 158 gram
Slipvinkel: 9 grader per sida
Skärpevärde: 9,39 av 10 (se produktbild)
Traditionell kockkniv (gyuto) med 3 lager stål. Kärnstålet består av lyxigt VG-10 stål (hårdhet 60-62 på Rockwellskalan). Denna kniv har ett extremt tunt och välslipat blad med skärpa som går att raka sig med. Den tunna och vassa eggen gör dock att bladet blir känsligt för hårdare råvarar, varför denna kniv ska användas med försiktighet så att skador på eggen inte uppstår. Handtaget i pakkaträ har 3 nitar samt bolster som bidrar till en avvägd balans.
En lätt och högpresterande japansk kockkniv!