Kockkniv
Kockkniv med 21 cm långt blad.
Hatsukokoro Hayabusa är en mycket vacker kniv med våldsam prestanda. Namnet Hayabusa, som på japanska betyder jaktfalk, är en passande hyllning till denna extraordinära knivserie som utstrålar både kraft och precision. Bladet är tunt och eggen leveraras med en mycket aggressiv egg. Den håller skärpan länge tack vare kärnan av det hårda pulverstålet SG-2 (härdas till 63 HRC). Bolstret är helsmitt och skaftet tillverkas av pakkaträ med röda inlägg.
Kärnstål SG-2 pulverstål (Rostfritt med HRC 63)
Konstruktion: 3 lager stål med kappa av mjukt rostfritt stål (san mai).
Bladhöjd: 46 mm
Vikt: 192 gram
Bladlängd: 210 mm
Skaft: fulltånge med 3 nitar och skalor i mixad packaträ samt inlägg av en röd spacer.
Hatsukokoro Hayabusa är mer än bara en kniv – den är en konstnärlig och funktionell förening av tradition och modern teknologi. En knivserie som vi starkt rekommenderar för dem som värdesätter både estetik och prestanda i köket.
I december 2023 var Hayabusa med i Aftonbladets stora knivtest där den fick det samlade betyget 5 PLUS, dvs full pott! Juryn hyllar kniven för sin exceptionella skärpa och en geometri som bara glider genom råvaran. Vi håller med!
Enormt vass och väldigt skön att arbeta med. Den tar liksom ingen plats i råvaran. Jobbet går av sig självt. Anders Levén
Supervass, effektiv. Diskret design. Som en Merca, gör sitt jobb fantastiskt väl men utan att vara sexig som Ferrari. Johan Jureskog