Kockkniv
Kockkniv med lite knappt 21,5 cm långt blad. Kniven är handsmidd av Shiro Kamo, och eggen är otroligt tunn och delikat. Ingenting för bruksarbete!
Skaftet på denna modell är oktagonalt och tillverkas av red sandalwood med bolster i svart pakkaträ.
Stål: SG-2 pulverstål med kappa i mörk nickeldamask (HRC 62-63)
Tjocklek bladrot: 3 mm
Tjocklek mitten av rygg: 1,8 mm
Bladhöjd häl: 53 mm
Eggens längd: 215 mm
Vikt: 160 gram
OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.
Shiro Kamo levererar alltid knivar med högsta tänkbara prestanda. Bladen är tunna och kan med enkelhet slipas vassa som rakblad. I denna serie har Shiro Kamo använt det rostfria pulverstålet SG-2 som härdats till 62-63 HRC. Runt kärnan av pulverstålet ligger flera lager mjukare stål som ger varje kniv ett unikt och vackert mönster (kallas damaskusstål).
Det här är en kniv som tillverkas helt för hand, håller yppersta kvalitet har en klassisk japansk formgivning.
OBS: Denna knivserie har extremt tunna eggar i ett mycket hårt stål. Dom blir därför väldigt känsliga mot påfresningar. Var extra noggrann när du skär så att eggen inte möter för mycket motstånd och får skador.