Bunka
Bunka med 18 cm långt blad
Vikt: 143 gr
Bladhöjd häl: 51 mm
Eggens längd: 182 mm
Slipvinkel: 14 grader per sida
Skaft: D-format i red sandalwood med bolster i pakkaträ
OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.
Shiro Kamo är en erkänt duktig smed från det hyllade sällskapet 'Takefu Knife Village' i Japan. Dessa knivar är tillverkade för hand i kolstålet Aogami#2, och Shiro härdar dom till imponerande 64 HRC. Bladet har en mörk finish, s.k. kurouchi, och ett d-format. Bladet är taperat vilket innebär att det är tjockast nämast handtaget och smalnar av närmare spetsen. Knivarna i denna serie har brutal framtoning, samtidigt som eggen är mycket tunn och levererar oöverträffad skärpa med mycket fina skäregenskaper. Det här är en av våra mest populära knivserier!
Vi kallar kniven kuroi ryuu (黒い竜) som betyder Svart Drake på japanska
Obs: Kolstål är inte rostfritt. Med tiden kommer bladet att få en vacker patina även om den svarta kurouchi finishen ger ett gott skydd. Om bladet lämnas i väta kommer rostangrepp att uppkomma. Tänk även på att det tunna och hårda bladet kan ta skada om du hackar i hårda råvaror, ben eller i fryst mat.