Kiritsuke
Kiritsuke (kockkniv) med 24 cm långt blad och ett extra högt blad.
Yoshikane har sin tillverkning i Sanjo i Japan. Knivarna karatäriseras av en relativt tjock rygg, samt extremt tunna och fina eggar. Dom skär fantastiskt bra, men är samtidigt känsliga för hårda tag. Det är en kniv som levererar prestanda på högsta tänkbara nivå. Vi rekommenderar starkt!
Kärnstål: Shirogami #2
Kappa: Rostfritt stål med nashiji finish
Bladhöjd: 56 mm
Bladlängd: 243 mm
Vikt: 226 gram
Skaft: Wenge med bolster i buffelhorn. Åttakantig form.
OBS: Shirogami#2 är inte rostfritt. Kappan runt kärnstålet tillverkas dock av rostfritt stål som inte kommer att påverkas nämnvärt av fukt och råvaror. Tänk på att alltid torka eggen torr för att undvika rostangrepp. Eftersom stålet är reaktivt kommer en patina att uppstå relativt snabbt. Om du skär i proteiner så uppkommer en blå och grön patina, medan grönsaker ger mer av en grå- och brunaktig patina.