Sujihiki


En kort och smidig sujihiki med 212 mm långt blad.
Toshihiro Wakui är mycket talangfull och han tillverkar väldigt välsmidda knivar i kolstål. I denna serie använder han kärnstålet är Aogami#2 som han väller ihop med en kappa av damaskusstål (hon warikomi). Det vanliga är att smeder köper in färdiglaminerat stål, men Wakui väller samman sitt eget bladmaterial för att få det exakt som han vill.
Wakui har rundat av alla kanter och gett bladet mjuka former. Han taperar bladen med stor skicklighet (avsmalning från rygg till spets) och kniven ligger därför väldigt bra i handen. Handtaget är åttakantig i ebenholts med bolster i pakkaträ.
Vikt: ca 124 gr
Tjocklek bladrot: 3,5 mm
Tjocklek mitten av rygg: 2 mm
Bladhöjd häl: 31 mm
Eggens längd: 212 mm
Stål: Aogami#2 (63-64 HRC)
Kappa: Järn
Skaft: Ebenholts med bolster i pakkaträ.
Aogami#2 är ett kolstål som inte är rostfritt. Var försiktig när du använder kniven eftersom den tunna och mycket hårda eggen lätt kan ta skada om du hackar i hårdare partiklar.