info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

matsu-na-nash-2
matsu-na-nash-1
matsu-na-nash-4
matsu-na-nash-3
matsubara6
matsubara1
matsubara8
matsubara5
matsubara7
matsubara4
matsubara2
matsubara3
Artikelnummer: TNK-N165NA-W
Matsubara

Nakiri

Array
alltid fri frakt
Pris:
1.995,00 kr
availability
Bladlangd Tooltip
16-18 cm
Bladlängd desc
Staltyp
Aogami/Shirogami
Lager stal
3
Bladmaterial
Kolstål
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad
Handtag
Trä
Beskrivning

Nakiri, grönsakskniv, med 16,5 cm långt blad.

Kärnstålet, aogami#1, är ett hårt kolstål som tar en aggressiv egg som håller skärpan länge. Finishen heter nashiji, en rå och skrovlig yta. Knivarna har tunna eggar och dom ligger suveränt i handen. Skaftet är åttakantigt och tillverkas av valnöt.

Stål: Aogami#1 (63-64 HRC)
Kappa: Järn (ej rostfritt)
Bladlängd spets till häl: 170 mm
Eggens slipade längd: 160 mm
Bladhöjd häl: 56 mm
Tjocklek bladrot: 3,5 mm
Tjocklekt mitten rygg: 2 mm
Vikt: 180 gr 
Skaft: Valnöt med bolster av pakkaträ

Tanaka Kama Kogyo heter ägaren av Matsubaras knivsmedja i Nagasaki. Han är den 4:e generationen smeder i sin familj och han smider bladen för hand med stor precision. Eggens kvalitet hänger väldigt mycket på härdning och värmebehandling. Vi har själva använt Matsubaras knivar och kan intyga att kvaliteten på stålet är riktigt, riktigt bra. Skärpevarighet och skäreffektivitet hos Matsubaras knivar slår det mesta.


OBS: Kolstål är inte rostfritt. Se därför till att torka kniven direkt efter användning för att inte bladet ska angripas av rost. 

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 999 kr

Stort och unikt utbud

Fri frakt från 999 kr

 

2 butiker i Stockholm

 

2 knivbutiker i Stockholm

Vi finns på Odengatan 26 samt i Bromma