08 - 23 33 32      Vardagar 9.00 - 17.00

  • Störst utbud av kockknivar
  • Alltid fri frakt
  • Fysiska butiker
Kundvagnen är tom
propaket_3
propaket_2
shapton_orange
shapton_all
case
Slipa knivar på slipsten
Öppet köp 30 dagar
ring oss 08-233332
Fraktfritt inom Sverige

Slippaket Shapton PRO

Artikelnummer: 1-5-holder
Shapton Professional
#1000 + #5000 + Hållare
Array
alltid fri frakt
Pris: Ordinarie pris:  
1.675,00 kr
1.495,00 kr
availability
Beskrivning

Slipstensset som innehåller Shapton PRO 1000 - Shapton PRO 5000 samt en praktisk hållare.

En medelfin slipsten (#1000) som används för normalt slipande. Den avlägsnar metall i lagom takt och lämnar en helt ok egg efter sig. Med 5000 stenen polerar du upp eggen så att den blir blank och vass. Slutligen striglar du eggen mot lädret för att bli av med mikroskopisk råegg, och det är först nu som eggen blir hysteriskt vass.

Mått: 210 x 70 x 15 mm.

Detta set är väldigt effektivt. PRO#1000 är en relativt grov 1000-sten vilket gör att den avlägsnar metall i rak task och 'tar' väldigt bra. #5000 stenen är även den lite grövre än exempelvis Shapton glass#5000 vilket gör att du håller ihop grovlekarna på ett bra sätt samtidigt som eggen blir mycket blank. Vi har provat ut detta set och känner oss väldigt trygga i att detta är en mycket bra kombination. Om du vill nå en absolut spegelblank egg rekommenderar vi att du kompletterar med en sten omkring #8000 grit.

Shapton Professional är en serie slipstenar som är mycket effektiva och levererar exeptionell slipkraft. Stenarna är av typen 'Splash & Go' vilket innebär att de inte behöver ligga i vatten innan användning. Istället häller du bara på en handflata med vatten på stenen och börjar slipa. 1000-stenen är aningen törstigare och mår bäst om den får ligga 1 minut i vatten innan slipning, men det går som sagt bra att slipa direkt. 5000-stenen behöver inte ligga i vatten alls. Stenarna är mycket hårda och håller formen länge. Självklart behöver även dessa stenar planas ut med jämna mellanrum, men jämfört med andra stenar håller Shaptons hårda slipstenar formen mycket länge.

Stenen levereras i en plastask som ger ett bra skydd för stenen.

Shapton tillverkar whetstones för professionella användare som söker det allra bästa. Enligt många är det de absolut bästa stenarna på marknaden.


Vad är det för skillnad på Shapton Glass och Shapton Pro?
Stenarna är relativt lika i prestanda och båda är mycket bra val, oavsett ambitionsnivå.
Båda stenarna är av typen 'Splash & Go' och kräver därför inte att man lägger dom i vatten. Det är bara att splasha på lite vatten och börja slipa. 
Shapton Glass är aningen hårdare än Pro och slits därför lite långsammare. Det är praktiskt med en hård sten då du inte behöver plana ut den lika ofta. Å andra sidan är Pro-stenen tjockare. Vi bedömer att Pro-stenens livslängd är aningen längre, men Shapton Glass håller formen bättre.
En fördel med Shapton Pro är dels att det följer med en hållare/etui samt att stenen är vändbar. Det gör att du kan använda båda sidor av stenen vilket kan vara praktiskt om du har fått ett jack i stenen eller om den har tappat formen.
För att summera kan man säga att båda stenarna håller högsta tänkbara kvalitet och är fullt jämförbara. Vilken sen passar bäst för dina behov?

Över 900 omdömen

facebook reviews2
prisjakt reviews

Grym butik på söder! Trevlig personal, kunnig

/heycrayfish| Prisjakt.nu

Besök oss på Facebook

Kontakta Oss

Har du frågor innan ett stundande köp? Ring oss gärna så hjälper vi till. Du får även snabba svar via e-post  info@cleancut.se

08- 23 33 32

Vardagar 9.00 - 17.00

Om Oss

Vi har Sveriges största utbud av köksknivar såsom grönsaksknivar och santoku, och vi har även ett stort utbud av japanska slipstenar och brynen. Vi har alltid konkurrenskraftiga priser, bekväma betalningsalternativ och framför allt snabba leveranser! Besök oss på Hornsgatan 42 på Södermalm i Stockholm eller Ranhammarsvägen 20 i Bromma. Välkomna!

Hos oss hittar du Sveriges bredaste utbud av slipstenar och japanska kockknivar!