08 - 23 33 32      Vardagar 9.00 - 17.00

  • Störst utbud av kockknivar
  • Alltid fri frakt
  • Fysiska butiker
Kundvagnen är tom

Yamamoto är en duktig japansk smed som arbetar i Takefu i västra Japan. Han har gått som lärling hos den världsberömda smeden Asai som tyvärr gick bort för några år sedan. Idag smider Yamamoto sina blad i samma smedja och hans blad är mycket omtyckta. Det som karaktäriserar Yamamotos knivar är att han arbetar med ett relativt tjockt råmaterial. Det gör att bladet är kraftigt närmast skaftet för att sedan tapera ut och bli tunn mot spetsen. Knivarna har aningen mer vikt än klassiskt japanska handsmidda knivar, men är fortfarande tunna och fina i eggen. 

Stålet som Yamamoto arbetar med heter Aogami Super. Det är ett hårt kolstål med mycket lång skärpevarighet och som går att slipa mycket vasst. Hårdheten ligger på 63-64 HRC.

Sortera på
Tillverkare:
Välj tillverkare
Resultat 1 - 3 av 3

Yamamoto

Akifusa

Bladlängd: 16 cm

Pris:
1.195,00 kr
Yamamoto

Bladlängd: 16,5 cm

Pris: Ordinarie pris:  
1.595,00 kr
1.295,00 kr
Akifusa

Bladlängd: 24 cm

Pris:
2.795,00 kr

Över 800 omdömen

facebook reviews2
prisjakt reviews

Bra leveranstid, bra butik. Och framför allt väldigt trevlig personal. Full pott!

/NeeB | Prisjakt.nu

Besök oss på Facebook

Kontakta Oss

Har du frågor innan ett stundande köp? Ring oss gärna så hjälper vi till. Du får även snabba svar via e-post  info@cleancut.se

08- 23 33 32

Vardagar 9.00 - 17.00

Om Oss

Vi har Sveriges största utbud av köksknivar såsom grönsaksknivar och santoku, och vi har även ett stort utbud av japanska slipstenar och brynen. I butiken hittar du drygt 60 knivserier i olika prisnivåer, och vi utökar vårt sortiment hela tiden. Vi har alltid konkurrenskraftiga priser, bekväma betalningsalternativ och framför allt snabba leveranser! 

Hos oss hittar du Sveriges bredaste utbud av slipstenar och japanska kockknivar!