Kashima Kyomen är en riktigt tunn och fin kniv i det hårda kolstålet Aogami Super (HRC 64-65). Kolstål är inte rostfritt, och därför har bladet lamierats med ett lager rostfritt stål på vardera sida. Det är således bara eggen som kommer att få en patina medan sidorna förblir blanka och fina. Kyomen betyder just spegelblank på japanska och har fått sitt namn efter det högpolerade bladet. Skaften är ovala och tillverkas av 'red sandal wood' med bolster i pakkaträ.
Dessa knivar är vassa som rakblad och skär fantastiskt bra tack vare det tunna bladet. Balansen är jättefin och som regel hittar du balanspunkten några centimeter framför bolstret (lite beroende på modell). Detta är utan tvekan en extremt prisvärd kniv i det mycket förnäma kolstålet Aogami Super och vi utdelar vår varmaste rekommendation!
Kashima Kyomen
Kashima Kyomen är en riktigt tunn och fin kniv i det hårda kolstålet Aogami Super (HRC 64-65). Kolstål är inte rostfritt, och därför har bladet lamierats med ett lager rostfritt stål på vardera sida. Det är således bara eggen som kommer att få en patina medan sidorna förblir blanka och fina. Kyomen betyder just spegelblank på japanska och har fått sitt namn efter det högpolerade bladet. Skaften är ovala och tillverkas av 'red sandal wood' med bolster i pakkaträ.
Dessa knivar är vassa som rakblad och skär fantastiskt bra tack vare det tunna bladet. Balansen är jättefin och som regel hittar du balanspunkten några centimeter framför bolstret (lite beroende på modell). Detta är utan tvekan en extremt prisvärd kniv i det mycket förnäma kolstålet Aogami Super och vi utdelar vår varmaste rekommendation!