Kockkniv
Kockkniv med 21 cm långt blad. Skaftet på denna modell är åttakantigt och tillverkas av bloodwood (kallas även satine).
I Aftonbladets knivtest (Dec 2022) Fick denna modell 5+
Läs motiveringen bland produktbilderna.
Tjocklek mitten av rygg: 1,8 mm
Bladhöjd häl: 52 mm
Stål: Rostfritt VG-10 damask (61-62 HRC)
Vikt: 160 gram
OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.
Ryuga 龍牙 är en handsmidd knivserie från mästaren Shiro Kamo (Ryuga betyder 'dragons fang' på japanska). Kniven har 32 lager damaskusstål med en inre kärna av det hårda rostfria stålet VG10 (61-62 HRC). Shiro Kamo levererar alltid knivar med högsta tänkbara prestanda. Bladen är tunna och kan med enkelhet slipas vassa som rakblad.
Det här är en kniv som tillverkas helt för hand, håller yppersta kvalitet har en klassisk japansk formgivning.
Tänk på att eggen är hård och tunn. Du ska aldrig tvinga eggen genom råvaror då skador på eggen lätt kan uppstå. Det är ett precisionsinstrument som ska användas med försiktgihet.